Op 1 oktober neemt Delfien afscheid van het Prinses Máxima Centrum te Utrecht.
“Het was een unieke en intense ervaring”, vertelt ze ons.

De blootstelling aan een groot aantal diverse ziektebeelden, de wekelijkse tumorboard, het internationale team van onderzoekers,….. zijn slechts enkele elementen die haar opleiding in het Prinses Máxima Centrum zo boeiend hebben gemaakt!
Ze staat dan ook te poppelen om haar ervaring en opgedane kennis te delen met haar collega’s in het UZ Gent., waar ze vanaf 1 november het team kinder hemato- oncologie gaat versterken.

Zo hoopt Delfien om in het UZ Gent extra aandacht te kunnen besteden aan de zogenaamde ‘moleculaire diagnostiek’. Met deze labotechnieken wordt de genetische informatie van de tumor gebruikt om te komen tot de medische diagnostiek. “De moleculaire diagnostiek maakt een optimale diagnose en prognose mogelijk en voor sommige aandoeningen zelfs een individuele gerichte therapie”, aldus Delfien.

“Verder zal advies vragen aan de experten in het Máxima Centrum een stuk vlotter verlopen omwille van de intense samenwerking ” zegt ze. “De vele internationale contacten zullen in de toekomst ongetwijfeld van pas komen.”

In Utrecht is Delfien, naast het klinische werk ook met een onderzoeksproject gestart, waarop ze terecht trots mag zijn.  Het onderzoek “het genetisch risico op het ontwikkelen van kanker bij kinderen” zal ze verderzetten in Gent.

“Het fellowship is een prachtige manier om elkaar over de grenzen heen te versterken via kennis en contacten.” concludeert Delfien.

Delfien wil langs deze weg iedereen van harte bedanken die heeft bijgedragen aan dit boeiend en leerrijk jaar!