De kennis en middelen van het Prinses Máxima Centrum delen

met Belgische kinderoncologen en kinderverpleegkundigen 

om kinderen met kanker in België

de meeste kans te bieden op kwalitatief (over)leven. 

In België krijgen ieder jaar zo’n 400 kinderen de diagnose van kanker. Eén op de vijf kinderen overlijdt aan deze ziekte. Kinderen die wel genezen hebben later in hun leven vaak last van de gevolgen van de behandeling.

400 Gezinnen, familie en vrienden die voor een enorme uitdaging staan en realiseren dat de toekomst niet zo eenvoudig zal worden. De kwaliteit van de zorg in kinderoncologie in België is hoogstaand, maar toch is het niet voor ieder kind de garantie op kwalitatief (over)leven.

Wij willen ons mee inzetten voor een kwalitatieve zorg en de hoogst mogelijk kans op overleven !

HOE?

  1. door onze Belgische kinderartsen een unieke opleiding te laten volgen in het Prinses Máxima Centrum.
  2. door onze Belgische verpleegkundigen een unieke opleiding te laten volgen in het Prinses Máxima Centrum.                                                                                De expertise van het grootste kinderoncologische centrum in Europa, met meer dan 800 (internationale)onderzoekers en kinderoncologen, én toegang tot internationale klinische studies is van onmetelijke waarde!  Centralisatie, expertise en innovatief onderzoek zorgen ervoor dat het kind met de allerbeste zorg omringd wordt.
  3. door ieder initiatief in België te ondersteunen, dat kennis en zorg samenbrengt, fysiek of virtueel.
  4. door het mogelijk te maken dat kinderen die niet de gepaste zorg/behandeling in België kunnen krijgen, in het Prinses Máxima Centrum kunnen verzorgd worden

Luister hier naar Bas de Voogd, mede oprichter van de Nederlandse en Belgische Prinses Máxima Centrum Foundation