Maak kennis met kinderarts Dries Ruttens
Wij zijn heel trots te melden dat dr. Dries Ruttens op 1 oktober 2024 zal starten met zijn fellowship in het Prinses Máxima Centrum te Utrecht.
Deze belangrijke stap in Dries zijn loopbaan wordt mogelijk gemaakt door de steun en de inzet van de vele sympathisanten, ambassadeurs en donateurs van onze vzw. Zonder hun genereuze bijdragen zou deze opleiding niet mogelijk zijn geweest. Wij zijn iedereen die betrokken is bij onze missie hiervoor erg dankbaar!

Kristin Buelens bracht samen met Dries een bezoekje aan het Prinses Máxima Centrum, het toonaangevend expertisecentrum voor kinderkanker in Europa.

 

Over de beurs die Dries mocht ontvangen schreef hij het volgende:

Ik krijg als Belgische kinderarts de kans om een hoogstaande opleiding kinderoncologie te volgen aan het gerenommeerde Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Hiertoe werd ik geselecteerd door de Fonds Prinses Máxima Center Belgium, beheerd door de Koning Boudewijnstichting voor een beurs ter waarde van €63.000.

Graag had ik me even voorgesteld: ik ben afkomstig uit Tervuren en heb mijn opleiding tot basisarts en kinderarts gevolgd aan de KU Leuven. In oktober 2023 begon ik aan een tweejarige opleiding kinderhematologie en -oncologie. Mijn eerste opleidingsjaar vindt plaats op de afdeling kinderhematologie en -oncologie van het UZ Leuven. Vanaf oktober 2024 verhuis ik naar Nederland om er voor 12 maanden te werken in het Prinses Máxima Centrum. 

In dit centrum wordt alle zorg voor kinderen met kanker in Nederland gecentraliseerd en daarmee is dit het grootste kinderkankercentrum van Europa. Dit ziekenhuis staat niet alleen bekend om zijn hoogkwalitatieve en innovatieve zorg, maar is ook op vlak van onderzoek toonaangevend door de nauwe verweving met de zorg. Door hier een jaar lang te kunnen werken, zal ik mijn klinische expertise naar een hoger niveau kunnen tillen. De bedoeling is dat ik deze opgedane ervaring mee terugneem naar België om daar het kinderoncologisch landschap te versterken. Daarnaast is het ook de bedoeling om mijn wetenschappelijke ervaring uit te breiden en kwalitatief onderzoek naar kinderkanker te verrichten. Dit zal me in staat stellen om in de toekomst bij te kunnen blijven dragen aan innovatie binnen de kinderoncologie. Want alleen zo kunnen we de overlevingskansen en kwaliteit van leven voor kinderen met kanker verbeteren. 

Deze uitdaging wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Fonds Prinses Máxima Center Belgium, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.  Ik wil dan ook graag mijn oprechte dank betuigen aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit fonds.

Dries Ruttens 

Fellow kinderhematologie en -oncologie