Deze ochtend verscheen in de media belangrijk nieuws!
“Er komen drie gespecialiseerde centra voor alle kinderen met kanker in ons land.
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wijst naar Nederland als lichtend voorbeeld. Daar belanden sinds 2018 alle kinderen met kanker in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Die zet heeft voor bepaalde ingrepen geleid tot kortere operaties met minder complicaties. Bovendien is het door de bundeling van alle onderzoek een magneet voor zowel middelen als talent. …” 

In België zorgt de Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium vzw met de hulp van de donateurs voor de overdracht van de kennis van het Prinses Máxima Centrum naar de Belgische zorgvloer en naar kinderen met kanker in België. Zij doet dit door opleidingsbeurzen te geven aan onze Belgische kinderoncologen en kinderverpleegkundigen.  Door deze zorgbrug tussen België en Nederland hebben kinderen die hier geen oplossingen vinden een extra weg naar genezing of een levensnoodzakelijke behandeling.
De Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium kwam tot stand door ouders die een behandeling kregen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.
Lees hier het volledige artikel

SAMEN VÓÓR KINDEREN, TÉGEN KANKER !!